sâmbătă, 27 martie 2010

**********************************27 martie 2010***********************

Comunicat de presa - 20 de ani cu Humanitas


Grupul Humanitas

Editura infiintata in 1990 de Gabriel Liiceanu a devenit in 20 de ani Grupul Humanitas, un holding cultural format din editurile Humanitas, Humanitas Fiction, Humanitas Multimedia (lider pe piata romaneasca in productia de audiobook-uri), precum si Librariile Humanitas, un lant de difuzare a cartii format din saisprezece librarii.

Editura, al carei mesaj a fost in tot acest timp Bunul gust al libertatii, ca semn al trecerii de catre romani a unui prag al Istoriei, propune de acum cititorilor sai fideli - sau, poate, mai ales celor care o descopera - o noua provocare: Ai atatea vieti cate carti ai citit. Sub acest crez, Humanitas organizeaza pe tot parcursul anului 2010 o suita de evenimente dedicate implinirii celor 20 de ani de la infiintare.

La sfarsitul lunii martie, seria evenimentelor aniversare va fi deschisa de o conferinta de presa. Cu acest prilej, va fi lansata noua carte a lui Neagu Djuvara, Ce au fost "boierii mari" in Tara Romaneasca. Saga Gradistenilor.

In luna aprilie, Humanitas va ofera, in seria 20 de ani in 20 de carti, o selectie de 20 de autori si de titluri reprezentative care au marcat cultura romana de dupa 1990. Volumele cuprinse in aceasta selectie marcheaza recuperarea unei istorii interzise timp de cincizeci de ani, puncteaza repere in reflectia asupra societatii si spiritualitatii contemporane sau reprezinta opere care vor ramane pe raftul intai al literaturii romane.

De asemenea, Humanitas Multimedia va lansa primele volume audio din seria de audiobook-uri aniversare cu unele dintre cele mai frumoase texte aparute in ultimele doua decenii la Humanitas, in lectura unor mari actori si personalitati ale culturii romane.

In perioada 10-20 mai, va asteptam la Biblioteca Centrala Universitara, in Sala Galateea, unde veti putea parcurge istoria Grupului Humanitas in imagini, carti si evenimente.

Tot in luna mai, Libraria Carturesti Verona va fi gazda unei expozitii avand ca tema Cele mai cautate carti Humanitas ale ultimilor ani.

In perioada 24-30 mai, Humanitas sarbatoreste 20 de ani si la Iasi, in Sala Pasilor Pierduti a Universitatii Alexandru Ioan Cuza, unde va fi organizata o expozitie ce va cuprinde o selectie din oferta Librariilor Humanitas.

In iunie, Bookfest-ul de anul acesta va fi un adevarat spectacol al cartii pentru Humanitas: va vom propune un catalog de vara mai bogat ca niciodata. Cei mai cunoscuti autori romani Humanitas vor fi prezenti cu carti lansate acum in premiera.

Evenimentele estivale ale aniversarii se prelungesc cu Targul Carte la nisip de la Mangalia, o saptamana de lansari, intalniri cu autorii Humanitas si evenimente speciale.

Luna septembrie va fi marcata de venirea la Bucuresti a laureatei Nobel pentru literatura, Herta Müller. La Ateneul Roman va avea loc lansarea celor trei noi romane ale sale aparute la Humanitas in serie de autor.

Sfarsitul toamnei va aduce iubitorilor de nou o surpriza - cele mai frumoase 20 de e-book-uri de la Humanitas.

Evenimentele dedicate implinirii a 20 de ani Humanitas se vor incheia la Gaudeamus in noiembrie, cu noile aparitii editoriale, darurile noastre pentru cei care sarbatoresc, cu fiecare pagina citita, cartea, de vreme ce - nu-i asa? - Ai atatea vieti cate carti ai citit.

Humanitas - 20 de ani





Niciun comentariu: