vineri, 21 mai 2010

CADAIS Open - Editia a III-a Concurs de dezbatere pentru licee in format Karl Popper



Aici puteti gasi blogul echipei CDAIS de unde am luat un mic text care sa ne dezvaluie motivatia activitatilor pe care le desfasoara:

"CDAIS înseamnă Clubul de Dezbateri Academice Iaşi. Înfiinţat de profesorul Viorel Murariu (1954-2007) la începuturile programului de dezbateri în România, CDAIS este în prezent un club municipal de dezbateri academice, adresat elevilor şi studenţilor, menit să le ofere acestora un cadru de instruire şi exersare a abilităţilor de argumentare, oratorie şi retorica.

Dezbaterile sunt un sport al minţii – un sport de echipă şi unul foarte competitiv. Te învaţă cum să analizezi o temă de discuţii, să cercetezi datele şi în final să tragi concluzii şi să argumentezi în favoarea sau contra ei. Într-o lume suprapopulată de informaţie şi de opinii mai mult sau mai puţin avizate, dezbaterile oferă, prin deprinderile pe care le dau, un instrument valoros. Dar poate cel mai important, ne învaţă cele două lucruri care nu se predau în altă parte. Şcoala ne învaţă să citim şi să scriem. Dezbaterile de ne învaţă să ascultăm şi să vorbim."


Libraria noastra ii sustine pe acesti tineri entuziasti si va fi prezenta la dezbateri. Proiectul acesta este astfel gandit incat le da posibilitatea tinerilor sa se cunoasca, sa isi dezvolte abilitatile de oratorie, retorica, argumentare si comunicare.
Anul acesta este anul european pentru combaterea saraciei si excluziunii sociale si se vor dezbate urmatoarele:
1. Ar trebui adoptate masuri afirmative pentru educatia copiilor din mediul rural.
2. Masurile de discriminare pozitiva pentru educatia copiilor de etnie roma sunt justificate.
3. Diferenta intre varsta standard de pensionare a femeilor si a barbatilor in Romania este justificata.

Partenerii acestui eveniment sunt:
CDAIS Clubul de Dezbateri Academice Iasi
Colegiul National "Emil Racovita" Iasi
Libraria Humanitas Iasi, Piata Unirii nr. 6

Niciun comentariu: