joi, 2 iunie 2011

Zen. Jurnal 2004-2010



"Zen este cartea unei mistici a scrisului. Tot scenariul mistic este prezent aici: exista zeul (M.C.), cel care «a facut lumea» scriind Nostalgia, Levantul sau Orbitor. Si exista credinciosul (Mircea Cartarescu), cel care traieste in interstitiile scrisului si care se roaga zilnic ca spiritul lui M.C. sa pogoare din nou asupra-i, cel care crede si se indoieste, cel care se scalda in incantatii si disperari."
Extras din cuvantul lui Gabriel Liiceanu la lansarea volumului Zen
"Ce imensa diferenta intre vechile mele jurnale (cele dinainte sa fac, sa zicem, 40 de ani) si cele mai recente! Primele erau triumfaliste chiar si-n deznadejde, celelalte - disperate chiar si cand viata pare blanda cu mine. Acum sunt in acel moment cand am ajuns la marginea cea mai indepartata a mintii mele, atat de indepartata ca am uitat, pe drum, de ce inaintez."

Mircea Cartarescu, Zen. Jurnal 2004-2010
Editura Humanitas, 2011 / ISBN 978-973-50-2920-3 /
632 pagini, 49 lei

In perioada 2-4 iunie Mircea Cartarescu participa la Madrid la o serie de evenimente prilejuite de recenta publicare a cartii El Ruletista in Spania. Volumul va fi lansat joi, 2 iunie, ora 20.00, la Libraria Tipos Infames, iar prezentarea va fi urmata de o avanpremiera Travesti in limba spaniola. Alaturi de autor, la lansarea organizata de Editura Impedimenta vor participa Marian Ochoa de Eribe Urdinguio, traducatoare cartilor si Enrique Redel, editor.
In zilele de 3 si 4 iunie Mircea Cartarescu este invitat la Targul de carte Retiro pentru sesiuni de autografe si discutii cu cititorii.

Mircea Cartarescu este proaspat laureat al Premiului Vilenica.

Sursa: Editura Humanitas

Niciun comentariu: