marți, 4 mai 2010

Printesa gheturilor




Mister şi secrete de familie într-un roman de suspans irezistibil de captivant
Fjällbacka, un orăşel pitoresc, aflat undeva într-o insulă din arhipelagul suedez...
Frumoasa Alexandra este găsită după mai multe zile moartă, în cadă. Trupul ei îngheţat şi-a păstrat tot farmecul: chiar şi aşa, Alexandra pare a fi o «prinţesă a gheţurilor».
Personajul principal este însă Erica Falck, o scriitoare de biografii, care acum – după moartea părinţilor ei – s-a retras temporar pe tărâmul natal, ca să scrie o nouă carte. Ea este cea care o descoperă pe Alexandra, fostă prietenă din copilărie. Erica este rugată de familia Alexandrei să scrie un articol în memoria acesteia. Şi cum cele două prietene nu se mai întâlniseră de 25 de ani, Erica are nevoie să-i cunoască pe cei care i-au fost apropiaţi Alexandrei, pentru a mai afla câteva lucruri despre ea şi a-i putea face un portret. Începe astfel să descopere secrete spectaculoase... Porneşte o investigaţie şi descoperă că aceasta era însărcinată. Povestea ia o nouă întorsătură când, în urma autopsiei, se dovedeşte că Alexandra a fost, de fapt, asasinată...

Camilla Läckberg s-a născut în 1974. Înainte de a deveni cel mai popular scriitor suedez de romane poliţiste, Camilla Läckberg a lucrat ca director de marketing şi product manager mai mulţi ani. Prinţesa gheţurilor este primul titlu dintr-o serie de şapte romane (seria Fjällbacka) ce s-au bucurat de un succes enorm de piaţă şi o presă foarte bună.


Titlu: Printesa gheturilor
Titlul original: Isprinsessan
Traducere de: Simona Ţenţea şi Åsa Apelkvist
Anul apariţiei: 2010

Gasiti mai multe informatii pe site-ul Editurii Trei de unde ne-am inspirat in scrierea acestui post.

Parerea unui librar pasionat de literatura politista: cartea m-a tinut in priza...ma prins pentru cateva nopti si mi-a pus mintea la munca. Dupa primele 50 de pagini "stiam" cine este criminalul si va pot spune ca am schimbat criminalul in timpul lecturii de cel putin 3 ori. Ma bucur ca m-am lasat prinsa in carte si ca am descoperit o scriitoare pe care as vrea sa o citesc la fiecare noua traducere.

Niciun comentariu: